Onze diensten

Zorgdiensten

Voor haar zorgdiensten werkt Assist samen met zorgpartner Mané, Mederi en Jan Tollet. Dit gaat over verschillende dingen. We hebben zowel coördinatie van zorg als thuisverpleging of individuele woonondersteuning. We hebben bovendien ook begeleiding door plug-in teams.

Alles over zorg

Comfortdiensten

Assist at Home is ons dochterbedrijf. Hier kan je met dienstencheques heel wat hulp krijgen in het huishouden. Assist at Home biedt ook nog andere diensten zoals vervoer naar de dokter of apotheker, gezelschap en nog veel meer.

Alles over comfort

Assistentiewoningen

Assist Home Services is ons dochterbedrijf dat het beheer doet in erkende assistentie-woningen. Wij zorgen voor de coördinatie van verplichte en facultatieve dienstverlening.

Locaties assistentiewoningen

Assisted Living

Assist werkt ook met bouwprofessionals aan Assisted Living projecten. Woningen aanpasbaar voor iedereen met een zorg- en/of comfortvraag. Met dienstenpakketten op maat.

Locaties Assisted Living

Opendeurdagen 2019

Bezoek Residentie Baudry, Molenhoek, Graethem, De Weverij en Hof Van Rekkelinge tijdens de Dag van de Zorg op 17 maart van 10 tot 17 uur Residentie Ter Werft op 16 maart van 13.00 tot 17.00 uur en op 20 maart van 13.00 tot 15.00 uur Residentie Goeleven op 28 april van 14.00 tot 16.00 uur

Lees meer over onze assistentiewoningen

Onze erkende assistentiewoningen

Op welke diensten kan ik beroep doen in een assistentiewoning?

In een assistentiewoning bestaat de basisverlening uit de volgende diensten: •Onderhoud van gemeenschappelijke ruimte en tuin •De organisatie en coördinatie van de crisis- en overbruggingszorg •Noodoproepsysteem •Gemeenschappelijke nutsvoorzieningen •De diensten van de woonassistent •Bevorderen van sociaal contact tussen de bewoners •Het aanbieden van warme maaltijden aan huis, indien de bewoner niet zelf kan/wil koken.

Meer weten?

Is een erkende assistentiewoning iets voor mijn ouders?

Wonen in een assistentiewoning is kiezen voor comfortabel, veilig en zelfstandig wonen. Assistentiewoningen zijn aangepaste woningen of appartementen waar senioren ouder dan 65 jaar zelfstandig wonen. En waar hulp wordt geboden bij een toenemende vraag naar zorg.

Meer weten?

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een serviceflat en een assistentiewoning? De naam serviceflat bestaat niet meer. Dit werd vervangen door ‘assistentiewoning’. Mag ik als bewoner mijn eigen meubels meebrengen? Als bewoner mag je je meubels zelf kiezen. Wat als er een noodgeval is? De bewoner kan gebruik maken van het noodoproepsysteem. Er zal onmiddellijk contact worden opgenomen en de nodige hulp wordt voorzien. De woonassistent zorgt ook voor de organisatie van de crisis- en overbruggingszorg.

Meer weten?

Residentie Goeleven Eindhout

Residentie Goeleven bevindt zich in een rustige buurt nabij het centrum van Eindhout (Laakdal). Het project ligt op wandelafstand van een bosrijke omgeving.

Meer weten over Residentie Goeleven?

Residentie Schoonebeeker in Lier

Residentie Schoonebeeker bevindt zich op de site van de oude gasfabriek in Lier. Een fantastische locatie te midden van de Vesten, op de overgang van de stad met de Kleine Nete-vallei.

Meer weten over Residentie Schoonebeeker?

Residentie Ecodroom in Geel

Residentie Ecodroom bevindt zich in het centrum van de stad Geel. Een fantastische locatie dichtbij de markt, winkels en ontspanningsmogelijkheden.

Meer weten over Ecodroom?

Residentie Botanic in Breendonk

Ontdek de verscheidenheid van Botanic in Breendonk. Dit uitgekiend project, te midden van het groen, telt 54 erkende assistentiewoningen met 56 parkappartementen met zorg- en comfortdiensten.

Meer weten over Residentie Botanic?

Residentie Pier Kornel in Aalst

Pier Kornel is een gloednieuwe woonbuurt voor jong en minder jong vlakbij het centrum van Aalst. De woningen vormen samen met de groene autoluwe omgeving en de diverse buurtfuncties het nieuwe, duurzame, kloppende hart van de stad.

Meer weten over Residentie Pier Kornel?

Residentie Surleau in de Panne

Residentie Surleau is gelegen in een levendige buurt aan de kust, 10 minuten van het strand vandaan. De assistentiewoningen laten veel licht binnen en beschikken over een groot terras met zicht op groen.

Meer weten over Residentie Surleau?

Residentie Heerlijkheid in Eke-Nazareth

Levenslang stijlvol wonen in Eke? Residentie Heerlijkheid biedt je de garantie dat je levenslang zelfstandig kunt wonen. De opening van dit nieuwe project is voorzien in het najaar van 2018.

Meer weten over residentie Heerlijkheid?

Residentie Graethem in Borgloon

Dit project zal bestaan uit 23 erkende assistentiewoningen en 20 appartementen. De opening van dit nieuwe project is voorzien eind 2018.

Meer weten over Residentie Graethem?

Residentie De Weverij in Sint-Niklaas

Het woonerf De Weverij in Sint-Niklaas is geschikt voor jong én minder jong. Dit kersverse project biedt woonoplossingen voor elke generatie en levensstijl

Meer weten over Residentie De Weverij?

Residentie Zilverlinck I Groen Zuid in Hoboken

Wonen in Groen Zuid is genieten voor iedereen. De nieuwe woonwijk en het aanpalend park worden een groen infuus voor Hoboken

Meer weten over Zilverlinck I Groen Zuid?

Residentie Millésimes in Lasne

Residentie Millésimes is gelegen in de landelijke omgeving in Lasne. De 35 appartementen zijn ontworpen met speciale aandacht voor comfort, helderheid, functionaliteit en de kwaliteit van materialen. Met slechts 35 appartementen in een gebouw met twee verdiepingen , behoudt Millésimes een intiem en familiaal karakter.

Meer weten over Residentie Millésimes?

Erkende assistentiewoningen in samenwerking met Zorgwonen vzw

Residentie Sparrenhof in Stekene

Residentie Sparrenhof bestaat uit 29 ruime appartementen. Het project is gelegen in een rustige wijk vlakbij een woonzorgcentrum.

Meer weten over Residentie Sparrenhof?

Residentie Molenhoek Duffel

Residentie Molenhoek is gunstig gelegen ten opzichte van het centrum van Duffel. Het project beschikt over een mooie en rustige tuin waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de mooie omgeving.

Meer weten over Residentie Molenhoek?

Residentie Baudry in Bornem

Residentie Baudry biedt prachtige erkende assistentiewoningen vlakbij de dorpskern van Bornem. De opening is voorzien midden 2018.

Meer weten over Residentie Baudry?

Residentie Alegria in Sint-Niklaas

Residentie Alegria is gelegen in een rustige wijk, vlakbij de rand van Sint-Niklaas. De residentie is op wandelafstand van het nodige groen en nabij buurtwinkels en openbaar vervoer.

Meer weten over Residentie Alegria?

Residentie Leon in Zottegem

Residentie Leon is een bouwproject in het centrum van Zottegem en bestaat uit 38 stijlvolle assistentiewoningen. De residentie situeert zich aan de achterzijde van het station, op wandelafstand van het winkelcentrum in Zottegem.

Meer weten over Residentie Leon?

Onze Assisted Living concepten

Zilvervesten in Lier

Het project Zilvervesten is een origineel woonconcept in een doodlopend straatje nét buiten het centrum van Lier. Zilvervesten staat voor puur wooncomfort: rolstoeltoegankelijk en modern ingericht.

The Mills in Edegem

The Mills is gelegen in de Drie Eikenstraat, waar vroeger de depots van supermarktketen GB stonden. Het ligt in het groen, maar heeft ook zorgcentra en winkels in de buurt.

Meer weten over The Mills?

Gelukkig kunnen wij op Assist rekenen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen! ~ Victoire, Mechelen

Diensten op maat

De poetsvrouw van Assist gaf ons direct het gevoel dat we elkaar al heel lang kenden. Juist dit vertrouwen is nodig om iemand te laten werken in je huis... je persoonlijke omgeving. We zijn dan ook uiterst tevreden over Elke die bij ons poetst alsof het haar eigen huisje is! ~ Werner & Annie, Tessenderlo

Sinds januari 2003 hebben wij een vaste poetshulp in onze leefgroep. Sinds 2012 levert Assist deze dienst. Er zijn heel wat voordelen. Bijvoorbeeld tijdens afwezigheid mogen wij rekenen op vervanging. Onze poetsdame sinds al die jaren, is in volle vrijheid overgestapt naar Assist! ~ Zuster Maria, Antwerpen

Ik ben heel tevreden over onze poetshulp van Assist. Ze doet haar werk goed en vraagt ook of ze mij kan helpen door de vuilniszakken naar buiten te brengen. ~ Ginette, Mechelen

Mijn man en ik gaan overdag werken. Wij kunnen op Katzarina rekenen dat wij 's avonds thuiskomen in een grondig gepoetst huis. Wij hopen dat zij nog lang bij ons wil blijven. ~ Nancy, Mechelen-Rupel